Considerente practice de avut in vedere pentru achizitia de mobilier horeca
Proprietarii de spatii din domeniul horeca stiu ca o conditie esentiala a supravietuirii si prosperarii in acest domeniu este o planificare riguroasa a tuturor aspectelor afacerii, iar un factor esential il reprezinta determinarea numarul si structura locurilor de servire din cadrul localurilor, iar pe baza acestui plan sa achizitioneze mobilierul necesar.
Existenta unui spatiu exterior amenajat reprezinta, pentru aproape toate companiile din domeniu, ocazia de a-si creste vanzarile prin atragerea persoanelor dornice ca odata cu venirea sezonului cald sa iasa din casa pentru a sta la terasa cu prietenii, la o cafea sau suc, o gustare sau pentru a lua masa, si in acelasi timp sa se bucure de razele soarelui si de animatia din oras.
Vezi toata gama de mobila horeca
Intrebari cheie inainte de a achizitiona mobilierul
Un factor cheie care influenteaza procesul de achizitie este cel de ordin juridic, normele si regulile din acest domeniu cat spatiu este nevoie sa alocati fiecarui client, cat si anumite criterii estetice, necesare a fi urmate pentru a integra vizual terasa in mediul ambiant.
Trebuie sa studiati ce tipuri de mobilier si accesorii trebuie luate pentru ce aveti nevoie si conform spatiului disponibil, ce fel de materiale se preteaza cel mai bine mobilierului, precum si ce posibilitati de stocare aveti pentru a putea proteja mobilierul de exterior daca il achizitionati pe durata sezonului rece.
Daca optati pentru mobilier care se poate muta pentru stocare, acesta poate fi de doua feluri, mobilier pliant, de obicei construit din aluminiu, pentru a fi usor, sau carese pot aseza unul peste altul, aici varietatea de materiale fiind mai mare, acestea fiind pe langa cele din aluminiu, fier, plastic, lemn, rattan natural sau sintetic.
Vezi toata gama de mobila horeca
Cand alegeti mobilier horeca de obicei se are in vedere achizitionarea de mese si scaune, canapele si lounge-uri, banci, copertine, pergole, si alte solutii de umbrire, leagane. Mobilierul il puteti achizitiona ca set, sau separat, pe elemente distincte. Acesta poate fi gasit si la magazinele de mobilier pentru publicul larg, dar intr-o gama mai limitata, fiind probabil necesara achizitia de la un furnizor specializat care sa va ofere o gama larga de produse care au robustetea necesara utilizarii lor in scop comercial, si care sa vina si intr-o gama de variata de modele dintre care sa le alegeti pe cele potrivite stilului urmarit in decorarea spatiului.
Inainte de a va avanta sa cumparati un model, testati-l inainte, asezati-va pe el pentru a va asigura ca nu doar arata bine ci este si comfortabil, deoarece acesta urmeaza sa fie folosit intens iar un mobilier incomfortabil va duce la o experienta pe masura a clientilor, si implicit si la un rating negativ in privinta localului.
Aspecte de ordin practic
Este foarte important ca mobilierul ales sa fie usor de intretinut, asigurand astfel conditiile de igiena necesare in acest domeniu, precum si economisind maximul de timp posibil necesar curatirii acestuia si alocandu-l catre alte activitati care aduc plus valoare experientei clientilor. Desi bugetul este important pentru toata lumea, aveti in vedere faptul ca un mobilier mai scump si mai de calitate va dura mai mult timp, el fiind cu destinatie comerciala va fi folosit intens si poate nu intotdeauna cu grija.
Forma meselor conteaza mult in amenajarea spatuiului si a crearii atmosferei dorite, astfel mesele rotunde sunt mai potrivite pentru conversatie, iar cele rectangulare sunt mai practice, oferind mai mult loc, in special pentru a lua masa. De asemenea ganditi cu atentie ce combinate de mese cu ce capacitate functioneaza cel mai bine in spatiul respectiv, de doua, patru, sase persoane, astfel incat sa nu ramana locuri neocupate dar in acelasi timp aranjarea sa nu fie una stufoasa si sa permita si un flux natural al clientilor, chelnerilor. Mesele pot fi mobile, sau pot fi fixate de podea sau de perete fiind astfel stabile, si eficiente din punct de vedere al spatiului. Avand mobilier care poate fi mutat inseamna ca aveti si flexibilitatea de a rearanja spatiul cand de exemplu primiti un grup mai mare, astfel decizia asupra acestor tipuri de mobilier trebuie bine cantarita, probabil o combinatie intre cele doua fiind cel mai de succes.
Cumpararea pe langa mobilier a unor accesorii cum ar fi ghivece si jardiniere pe care sa le decorati cu plante creeaza un cadru mult mai placut si primitor, aducand o nota de eleganta si rafinament precum si un plus de culoare care pot sa individualizeze localul dumneavoastra.
Alegerea tipului potrivit de material pentru elementele constructive
Mobilierul horeca este in general din trei tipuri de materiale: lemn, materiale sintetice si metal.
Lemnul are o frumusete naturala, este un material larg raspandit, fiind in special folosit lemnul de esenta tare rezistent la umezeala si caldura, dar tinde si sa fie mai scump. Mobilierul de lemn cu destinatie outdoor intotdeauna vine tratat, de obicei cu uleiuri speciale, pentru a-l face rezistent la apa.
Materialele sintetice, odata cu progresul tehnicilor de fabricatie, au devenit din ce in ce mai populare fiind o alternativa mai ieftina, cu siguranta mai usor de intretinut, inlocuind de multe ori cu succes materiale naturale cum ar fi rattan-ul sau bambusul.
Metalul este de asemena folosit cu succes pentru a crea mobilier cu o varietate mare de forme, folosind metode inventive de productie care sa nu necesite suruburi oferind forme moderne, mai ales in combinatie cu alte tipuri de materiale. Totusi acestea pot fi destul de grele si implicit greu de mutat, si se pot si incalzi foarte tare in razele soarelui daca este folosit in exterior, creand disconfort.
Avantajul masei mai ridicate comparativ cu a mobilierului din materiale sintetice este ca rezista mai bine la vant. De asemenea trebuie avuta in vedere rezistenta la coroziune a materialului ales.
Daca aveti de mobilat o zona exterioara pentru bazine, piscine, plaja aveti la dispozitie aceeasi gama de materiale, precum si foarte multe modele de design din care puteti alege pentru a crea un spatiu functional si cu personalitate. Astfel, sezlongurile pot fi din plastic, un model standard sau din contra , cu forme si culori mai creative, organice, iar unele modele pot fi chiar si cu iluminare, fiind cu adevarat deosebite. Puteti opta si pentru sezlonguri sau paturi din lemn masiv, acestea sunt in general cu forme rectangulare, curate, dar de asemenea puteti gasi modele din lemn cu forme organice. Alte tipuri intalnite sunt cele din rattan, de obicei sintetic, pentru a fi cat mai rezistente la apa, si din cadru metal, deseori din aluminiu, cu tapiserie din panza.
Alte articole pe aceeasi tema:
Un mobilier horeca de exterior perfect pentru gradina ta!
Alege un mobilier horeca pentru exterior
De ce ar trebui sa achizitionezi un mobilier horeca de exterior
Un mobilier horeca de exterior poate fi perfect pentru gradina ta!
Alegeti mobilierul horeca potrivit – picioare de masa din fonta
De ce sa alegi un mobilier Horeca exterior
Restaurantul tau are nevoie de mobilier horeca de exterior
Ce ofera un mobilier Horeca pentru exterior?
Desavarsirea look-ului spatiului exterior cu materiale textile creative si deopotriva rezistente
Alegerea tapiseriei potrivite pentru mobilierul achizitionat poate parea o sarcina provocatoare, insa este important sa aveti in vedere acest aspect deoarece el va crea atmosfera necesara localului dumneavoastra, dar deopotriva materialele alese vor trebui sa fie si rezistente si usor de intretinut.
Rezistenta materialelor la uzura contactului zilnic cu clientii este foarte importanta, asa ca in zonele cu trafic intens sunt preferate cele sintetice celor naturale, de asemenea o tesatura mai apropiata confera o rezistenta sporita acestora. Identificati informatiile de pe etichete cu privire la modalitatile de curatare a materialelor textile. Asezarea mobilei in locuri in soare direct sau in apropierea unei surse de caldura va duce si la o decolorare si o uzura mai accentuata a acestora. Alegerea unui material cu tipare in locul culorilor poate ajuta in ascunderea mai bine a eventualelor pete. Insa acesta trebuie sa fie in acord cu stilul ales pentru decorarea localului.
Fibrele sintetice sunt cel mai indicate a fi folosite pentru mobilierul extern, ele rezistand cel mai bine in timp, fiind facute din variate tipuri de materiale, cel mai des intalnite fiind cele din acrilic sau poliester. Materialul din interiorul pernelor este important sa fie si el dintr-un material care sa nu retina apa si sa isi pastreze forma in timp. Nu va limitati doar la culori neutre sau naturale, aventurati-va alegand culori si tipare interesante si creative.